Omdöme

Omdömets betyg:

Hemsida:

Ansökning:

Ränta:

Avgifter:

Kundtjänst:

Fördelar:
  • Erbjudanden från fler banker
  • Endast 1 kreditupplysning
  • Gratis rådgivning
  • Snabba svar
  • Enkel låneprocess
Nackdelar:
  • Kundtjänst stängt på helgen
Utbud:
Privatlån Billån Samlingslån

För att förklara det enkelt så är Advisa är en låneförmedlare, det vill säga du går till dem och de går sedan i sin tur till ett antal olika banker för att ta fram lånen de har erbjuda dig.

De har funnits etablerade länge på den svenska marknaden och är en av de största låneförmedlarna i landet. Istället för att bara fylla i ett formulär så kan du även få en personlig lånexpert.

Alla företag kallar sig opartiska och graderna kan skilja sig ganska mycket. När det gäller Advisa så ger de som vi tidigare påpekade inte ut några lån själva då de endast är en förmedlare mellan dig och banken. Kundtjänsten är trevliga och väldigt kunniga.

Hur fungerar det?

Det hela är väldigt enkelt när man väl bryter ner punkterna.

Steg 1. Gå in på sajten och tryck på “Låna pengar idag”

Steg 2. Välj sedan hur mycket du vill låna samt hur lång återbetalningstid du önskar. Här kan du låna upp till 400 000 kronor i 1 till 12 år. Sedan gäller det bara att fylla i lite mer övrig information (emailadress, personnummer osv).

Steg 3. Efter du har skickat in ansökan kommer Advisa återkomma med ett svar inom 12-24 timmar. Under den här tiden kommer bankerna utvärdera ansökan och komma med olika erbjudanden och räntor.

Steg 4. Nu kan du enkelt gå igenom samtliga låneerbjudanden från bankerna, antingen själv eller tillsammans med en av Advisas lånerådgivare. Därefter väljer du vilket lån du vill ta och skriver på lite dokument från den specifika banken, sen är pengarna på kontot och allt är klart.

Varför Advisa?

De har hjälp hundratusentals svenskar med sina lån, bolaget är stabilt och har överlag fått riktigt bra feedback från sina användare.

När du ansöker om lånet tas det inte flera kreditupplysningar, utan bara 1. Vilket är bra eftersom man helst skulle vilja ha 20 kreditupplysningar tagna på sig under en och samma gång. Deras rådgivare som vi skrev lite om tidigare sitter på hög kunskap och är alltid hjälpsamma.

Detta kan du låna till

Advisa erbjuder klassiska privatlån, alltså helt enkelt lån som du tar utan säkhert och kan använda hur du vill. Utöver privatlån erbjuder de billån där namnet är självförklarande. På sistone har det även blivit populärt med så kallade samlingslån, vilket helt enkelt innebär att om du har flera olika lån så kan du samla alla dessa hos Advisa genom att ta ett lån på X kr och sedan lösa alla andra lån. Även om du bara har 1 lån är det även värt att testa eftersom du har en ganska stor chans att minska räntan och således månadskostnaden.

Advisa omdöme
Betyg 4.4 av 5

Information om Advisa

Advisa Screenshot
Telefon:0770 - 17 50 50
Email:kundtjanst@advisa.se
Öppettider mån-fre:09.30-18.00
Öppettider helger:Stängt
Org.nr:556855-5428
Adress:Löjtnantsgatan 21, Stockholm