Omdöme

Omdömets betyg:

Hemsida:

Ansökning:

Ränta:

Avgifter:

Kundtjänst:

Fördelar:
  • Brett utbud
  • Låneförmedlare
  • Fler låneofferter
  • Enkelt att ansöka
  • Inga direkta avgifter
Nackdelar:
  • Ej kundsupport lördagar
Utbud:
Privatlån Bolån Kreditkort

Consector är en väldigt unik sorts långivare. Främst på grund av att de tekniskt sätt inte är en långivare. De förmedlar lån mellan banker och privatpersoner likt en mäklare som för samman säljare och köpare.

Just låneförmedling har vi en del företag som sysslar med i Sverige, men Consector har kombinerat privatlån, bolån, och kreditkort.

Consectors tjänster

De har tre olika sorters huvudtjänster. Den första är bolån, den andra privatlån, och den tredje kreditkort.

1. Bolån
– Den viktigaste frågan många ställer sig är hur mycket de kan låna, och detta beror på dina inkomster och om du ansöker tillsammans med t.ex. en sambo. Om du har en normallön och ansöker ensam brukar du kunna låna uppemot 2 miljoner. Normallön har räknar vi på ca 25-30 000 kr. Om ni är två personer kan ni låna markant mer, och om du har högre lön kan du såklart även låna mer.

Från en bolånegivare kan du max låna upp till 85 % av bostadens värde. Om du vill låna mer behöver du ta ett privatlån, alltså ett kontantinsatslån. Detta kan du göra antingen hos Consector eller hos t.ex. en annan privatlångivare som Bank Norwegian. Vilken ränta du får är individuell, men till skillnad från privatlån brukar de flesta banker inte göra individuella beräkningar i en större utsträckning, det brukar finnas fasta räntor baserat på 3 månader, 1 år, 5 år osv.

Några har även rörliga räntor. Självklart finns det en viss individuell bedömning, men den brukar främst vara på själva summan av lånet. Din ansökan är inte bindande fören du har accepterat en viss långivare och skrivit på deras skuldbrev.

Privatlån
– Hos Consector är privatlån även en stor del av deras utbud. Du kan låna från 10 000 kr upp till 400 000 kr. Återbetalningstiden sträckers sig från 1 år till 15 år. Detta är dock bara för att räkna ut kostnaden du kommer betala per månad. Du kan alltså alltid lösa lånet i förtid genom att helt betala av allt.

Räntan varierar från bank till bank, och när det kommer till privatlån så är det mer individuellt baserat än jämfört med bolån. Det kan även variera beroende på om du kör en rörlig eller fast ränta.

Eftersom Consector samarbetar med många olika banker så kan du även ansöka om ett privatlån även om du har betalningsanmärkningar. Du får svar på ansökan väldigt snabbt från en del långivare, ofta inom några minuter. För andra kan det ta längre tid, men majoriteten brukar i nästintill samtliga fall ha givit sina svar inom 24 timmar.


Kreditkort

– Nej, Consector har ingen egen kreditkortverksamhet, men precis som för bolånen och privatlånen jämför de olika företag som erbjuder kreditkort så du hittar ett som passar dig perfekt. Det kan bero på om du är egenföretagare, spenderar mycket/litet, ofta handlar på nätet, hur mycket bensin du tankar osv.

Consector utför en kostnadsfri kreditkortanalys och tar fram de bästa alternativen för dig. Självklart får du välja själv och analysen är inte bindande.

För att avgöra vilket kort som passar dig har de bland annat vägt in årsavgifter, kreditgräns, valutaväxlingsavgifter, olika bonusar, rabatter och mycket mer.

Betygsättningen

När vi betygsätter banker och långivare utgår vi fån vad de erbjuder, hur bra deras kundbemötande är, priser och avgifter, samt enkelhet och all övrig information som kan vara relevant för konsumenten innan de fattar ett beslut.

Eftersom consector inte ger ut några egna lån eller kreditkort,  då de endast hjälper till att förmedla, så har vi även haft detta i åtanke när vi gjorde  detta omdöme.

Sajten

Consectors hemsida är väldigt modern och enkel att navigera. Direkt på startsidan kan du välja vilken tjänst du är intresserad av och när du klickar dig in på respektive sidor kan du enkelt skicka in en intresseanmälan.

De har även information strukturerad på ett väldigt användarvänligt sätt där du hittar i princip allt du behöver baserat på vilken sida du är inne på. De förklarar även väldigt bra, och du kan se en video på deras startsida hur allting fungerar.

Ansökningsprocesserna

Eftersom de har olika sorters tjänster så kommer vi stegvis gå i genom dessa så du får bra koll på hur allting fungerar, oavsett vilken av tjänsterna du är intresserad av.

Vi börjar med bolåneansökan.

Steg 1 av 3. För bolån är processen väldigt enkelt. Du klickar dig in till deras bolåneundersida, därefter fyller du i ett formulär, här behövs endast ditt namn, ditt telefonnummer, samt din epostadress.  Du blir sedan kontaktad av Consectors experter som får lite mer uppgifter, t.ex. hur mycket du vill låna, vilken sorts bostad du funderar på att köpa osv. Du kommer även behöva godkänna (detta är standard) att det tas en kreditupplysning på dig.

Fördelen med Consector är att det endast tas 1, hade du gått till olika banker hade detta inte direkt varit så fördelaktigt eftersom då hade det tagit en stor mängd UC, vilket kan försvåra chansen att få ett lånerbjudande.

 

Steg 2 av 3. Efter detta kommer Consector skicka ut ansökan till sina samarbetsbanker. Dessa kommer se över information och sedan återkomma med sina erbjudanden och kostnader. När du har fått dessa bör du logga in på Consector och sedan kan du, via “mina sidor”, leta runt och se vilket som passar dig bäst. När du gör detta får du även hjälp av någon av Consectors lånexperter.

 

Steg 3 av 3. När du har valt vilket lån som passar dig bäst väljer du helt enkelt detta. Ett skuldbrev kommer skickas till dig (antingen e-post eller brev) som du sedan signerar. Därefter är Consectors jobb klart, och nu sköts all kommunikation med banken du valt.

 

Ansökningsprocessen för privatlån

Steg 1 av 3. Klicka dig in till privatlån-undersidan. Därefter kommer det upp en lånekalkyl där du fyller i hur mycket du vill låna och vilken återbetalningsperiod du önskar. Det går även att justera räntan för att se en potentiell månadskostnad, men detta är inget måste.

Efter du har fyllt i informationen är det bara att klicka på “Gå vidare”-knappen.

 

Steg 2 av 3. Nu väljer du vad du vill låna till, kategorierna är b.la. “Samla lån”, “Renovering”, “Bil/Båtlån” osv. Anledningen att detta görs är eftersom du kan få olika sorters privatlån beroende på om du vill låna till en bil/båt eller renovering. När du valt kategori kommer det upp ett formulär som ska fyllas i med dina personuppgifter.

Detta är standardinformation som t.ex. email, personnummer, namn, sysselsättning, boendeform osv. Här kan du även lägga till en medsökare om detta är aktuellt. Fyll i allt detta, checka i rutan att du godkänner der villkor (om du godkänner dem såklart) och tryck sedan på “Ansök om lån”.

 

Steg 3 av 3. Nu kommer din ansökana skickas ut till alla Consectors samarbetspartners som erbjuder privatlån, endast en kreditupplysning tas såklart, och efter lånerbjudarna gått igenom din ansökan återkommer de med sina erbjudanden. Du hittar dessa under “Mina sidor” på Consectors sajt, och där kan du antingen med en lånexpert eller själv gå igenom alla erbjudanden för att se vilket som passar dig bäst.

Därefter får du ett skuldbrev som behöver skrivas under, och när detta är klart så har lånet fixat.

 

Sist men inte minst har vi kreditkortet och denna ansökan går till.

Steg 1 av 3. Likt bolåneansökan kommer du till ett kontaktformulär du fyller i några enkla personuppgifter. Därefter kontaktar det dig och kommer med frågor om ditt kreditkortsbeteénde och vad du främst använder kreditkortet till, om du för tillfället inte har ett kreditkort är det inga problem heller då hela tjänsten är uppbyggd på att jämföra alla Sveriges kreditkortsgivare. De kommer utgå från bokstavligen allt du kan tänka dig, och några fler saker därtill.

 

Steg 2 av 3. När de har all information kommer du få en rad kreditkort presenterade för dig utifrån vad Consector i sin analys kommit fram till är bäst för dig. Därefter kan du antingen personligen, eller i kontakt med några av deras experter, bestämma vilket kreditkort du väljer. Kreditkortshantläggaren hjälper såklart till att förklara alla villkor och avgifter vid behov.

 

Steg 3 av 3. När du valt allt detta tas det en kreditupplysning. Du kan sedan välja vilket kreditkortserbjudande du vill acceptera. Det är så klart inte bindande. När du accepterar fortsätter processen genom att det valda företaget skickar hem några handlingsuppgifter till dig och sedan accepterar helt enkelt och blir en kund.

 

Räntespann

Räntespannet hos Consector är, som för alla låneförmedlare, svårt att avgöra då du kommer få erbjudanden från flertalet olika banker. För bolånen är det oftast standardpriserna som bankerna erbjuder, men för privatlånen kan det variera en del jämfört med andra långivare. Den lägsta räntan som erbjuds från deras samarbetsbanker för privatlån är i skrivande stund 3.5 %.

Så räntesatsen hos Consector är 3.5 % – 18.95 %.

Dolda avgifter

Eftersom detta inte är en egen långivare har de inga avgifter. Det kostar ingenting att ta hjälp av Consector, oavsett om det gäller bolån, privatlån, eller kreditkort.  De har med andra ord inga avgifter över huvud taget.

Kundtjänst och bemötande

Deras kundtjänst är exceptionellt bra och de vi har pratat med verkar vara riktigt bra på att bemöta kunder. Men det gäller inte bara att vara trevlig, man måste även kunna sina saker, och det kan verkligen Consector. Deras experter är verkligen experter, och de kan svara på dina frågor utan några problem.

Deras telefon-öppettider är följande::

Måndag-Torsdag: 09.00 – 20.00
Fredag: 09.00 – 17.00
Lördag: Stängt
Söndag: 12.00 – 16.00

Och du kan alltid maila dem om du har några frågor. De svarar snabbt på mailen, så vi rekommenderar denna kanalen, speciellt om du har frågor innan du ansökt.

Mobilvänlighet

Consector.se är mobilanpassad, men den är inte helt 100. Det går att gå igenom ansökningsprocesserna via mobilen, dock är det snäppet smidigare att göra detta via desktop. Det är ingen enorm skillnad så för att göra det enkelt: sitter du på mobilen just nu bör du ansöka via mobilen, sitter du via datorn bör du ansöka via datorn. Sedan vi skrivit detta kan deras mobilsida såklart ha förbättrats/uppdaterats, då behöver du inte tänka på detta.

Vad skiljer Consector från andra långivare

Det största som skiljer consector från andra långivare är att de erbjuder att samla lån från olika banker och erbjuda kunden, i och med detta tas det endast 1 kreditupplysning. Visst, det finns några andra låneförmedlare så de är inte helt unika på den fronten, men dessa brukar endast erbjuda privatlån. Consector erbjuder även förmedling för bolån och kreditkort, vilket vi inte har sätt någon annan låneförmedlare göra.

Villkor och viktig information

De har standardvillkoren att du måste vara minst 18 år, folkbokförd i Sverige, samt ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr alternativt en årsinkomst på minst 120 000 kr. Det står även att man inte får ha några betalningsanmärkningar, men på en annan sida står det ordagrant att de samarbetar med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar och att man ska ansöka via privatlånundersidan.

Läser man igenom deras villkor för att godkänna lånet står det däremot ingenting om att betalningsanmärkningar skulle vara ett hinder någon stans.

Bolagsinformation

Consector är ett relativt nystartat företag. De registrerades 2014 och deras VD är Pontus Holgersson. Jonas Ryberg är även medgrundare. Deras huvudkontor ligger på Tryckerigatan i Stockholm. En del människor kan vara lite fundersamma till nystartade företag, och det finns självklart ett visst rättfärdigande till detta, men när det gäller Consector kan du vara helt lugnt. De är ett seriöst och tryggt företag. De ger även inte ut lånen personligen som vi tidigare påpekat, så det finns ingenting du behöver oroa dig för.

Summering

Summeringen av Consector är att de är ett seriöst företag, de erbjuder många tjänster och har många banker för att fylla sina tjänster. Kundtjänsten är seriös och kunnig, och allt är enkelt och smidigt. Däremot är sajten inte helt användarvänlig om du besöker den via mobilen, så detta kan förbättras. Det är även lite otydligt med reglerna gällande betalningsanmärkningar.

Consector omdöme
Betyg 4.4 av 5

Information om Consector

Consector Screenshot
Telefon:077-022 12 22
Email:kundservice@consector.se
Öppettider:
Mån-tors:09.00-20.00
Fre:09.00-17.00
Sön:12.00-16.00
Org.nr:556961-4216
Adress:Tryckerigatan 8, Stockholm