Fyndiq Logo

Fyndiq

Betyg: 4.4 av 5

Omdöme

Omdömets betyg:

Sajten:

Utbudet:

Leverans:

Kvalitet:

Pris:

Fördelar:
  • Enormt utbud
  • Snabb leverans
  • Låga priser
Nackdelar:
  • Kvalitet kan variera
Utbud:
Coola prylar Mobiltillbehör Elektronik Mode Skönhet Hälsa

Fyndiq har de senaste åren blivit större och större. Benämningen “Sveriges Amazon” passar väl in då de har liknande upplägg. Fyndiq är däremot överlägset på den svenska marknaden. De för samarbeten med hundratals olika butiker för att aggregera produkter på en sajt vilket gör allting smidigare för dig som konsument. I skrivande stund har de hundratusentals olika produkter till salu. Företaget grundades 2009 och hemsidan har funnits live på nätet sedan 2010.

De omsätter mer och mer varje år och har vuxit till att bli en av de större aktörerna inom branschen. Fyndiqs grundidé har redan från starten varit att jaga fynd och förmedla dem till deras kunder.

Utbud

Utbudet hos Fyndiq kan man sammanfatta väldigt enkelt: De har allt.

Storsäljarna är främst kläder, parfym, och kosmetika. Utbudet för mobiler är även enormt och de har väldigt mycket smarta prylar som inte direkt går att sätta in i någon kategori förutom coola/användbara/must-have.

Alla småpryttlar inom elektron har de dessutom. Det enda man kan säga att de saknar är större produkter som sängar, tv-apparater, tvättmaskiner och liknande. För att göra det enkelt: Om du utan några större hinder kan hålla produkten med en hand, så finns det med största sannolikhet hos Fyndiq.

Omdöme & betygsättning

När vi bedömer butiker och företag ser vi till bland annat utbudet, kostnader, kvaliteten på varorna, samt självklart seriositet hos företaget. Vi går även igenom betalningsalternativen, hur enkelt det är att handla från sidan. Även vilka garantier och villkor som finns tillgängliga.

Kundsupporten är även en viktig del, så det väger vi in i det totala omdömet. Sajtens uppbyggnad spelar även en roll, däremot är den delen snarare en godkänd/icke godkänd än något mer specifikt.

Om det går att handla på sajten via desktop, mobil, och surfplattor får de oftast godkänt om det inte finns några övriga problem. Eftersom Fyndiq inte direkt är en renodlad e-handlare, då de aggregerar produkter från en väldans många butiker så sker omdömet för dem lite annorlunda.

Fyndiqs hemsida

Fyndiq har en väldigt användarvänlig hemsida. Från startsidan kan du antingen själv gå från kategori till kategori för att bläddra runt bland produkter, eller så kan du helt enkelt söka efter det du letar efter i sökrutan.

När det kommer till såhär pass stora e-handelsvaruhus är en sökfunktion ett stort måste, och rent essentiell för att kunderna skall kunna hitta rätt. Sajten är optimera för mobilen, och fungerar perfekt för dig som surfar in på en tablet. På startsidan hittar du även populära produkter, de bästa fynden just nu, och relevanta produkter(med andra ord, inte direkt vinterjackor mitt i juli).

Kundtjänst

Fyndiq har en fenomenal kundtjänst, den är främst fokuserat på de som redan har köpt varor och därefter har frågor gällande t.ex. hypotetisk retur, om du ångar köpet, tidsfrågor gällande frakten, eller vad som helst annat som du kan tänkas behöva komma i kontakt med dem för att lösa.

De har även en sida där du kan läsa om vanliga frågor, i cirka 8 av 10 fall kommer du få svaret där. Resterande två kan det behövas en kundkontakt för att fixa till. Dessvärre verkar vi inte kunna hitta något telefonnummer kopplat till kundtjänsten, men kundtjänstefrågor som kan dyka upp gällande Fyndiq passar bättre in som e-mail/chat.

De har som målsättning att svara på allting inom max 24 timmar. Supporten är inte öppen på helgen eller helgdagar.

Villkor – Frakt – Viktig information

Frakten kostar alltid 49 kronor(om de inte skulle ha något temporärt fri-frakt-erbjudande).
Leveranstiden är max 3-5 arbetsdagar, om det tar längre uppmanas du att ta kontakt med deras kundtjänst. Du kan betala via klarna, eller med Visa alternativt master card.

De följer konsumentköplagen till punkt och pricka. Fyndiq är även certifierade hos Trygg e-handel, och de har levererat varor till över en miljon kunder i Sverige.

Fyndiq omdöme
Betyg 4.4 av 5

Information om Fyndiq

Fyndiq Screenshot
Telefon:Nej
Email:Kontaktformulär
Öppettider mån-fre:Inga öppettider
Org.nr:556792-1712
Adress:Alströmergatan 22, Stockholm