Omdöme

Omdömets betyg:

Hemsida:

Ansökning:

Ränta:

Avgifter:

Kundtjänst:

Fördelar:
  • Erbjudanden från 20 banker
  • Endast 1 UC
  • Väldigt många tjänster
  • Helt kostnadsfritt
  • Snabba svar
Nackdelar:
  • Oklara kundsupporttider
Utbud:
Samlingslån Billån Privatlån Bolån(Inom kort) Kreditkort Sparkonto Försäkringar

Zmarta är en av de senaste långivarna i Sverige. De har en lång erfarenhet under andra namn i flertalet olika länder, men kraftsamlade och lanserade Zmarta.se. Företaget har spår tillbaka ända från tidigt 80-tal i England.

Hur fungerar Zmarta?

Zmarta följer branschstandarden som finns hos Låneförmedlare – Vilket helt enkelt innebär att du går via dem och de går sedan i sin tur till ett cirka 20tal banker. Bankerna återkommer därefter med svar.

När det kommer till att låna pengar från Zmarta så har du ett flertal alternativ. Inte bara beroende på vilken bank eller långivare, men även vilken sorts låneform. De erbjuder bolån, blancolån (vanliga privatlån) och billån. Utöver dessa har de även de allt mer populära samlingslånen där du helt enkelt tar ett större lån för att betala av fler små, och således får en lägre ränta.

Så lånar du pengar via Zmarta

För att låna trycker du först på “Ansök nu”-knappen. Därefter väljer du vilket sorts lån du vill ansöka om. Nu tas du till ett mindre formulär där du fyller i lånebeloppet – återbetalningstid – och vad du vill låna till.

För lånebeloppet har de ett spann på 1 000 kr enda upp till 500 000 kr. Vilket är, vad vi hittills har hittat i branschen, är det utan tvekan mest flexibla. Om du behöver ett lite mindre lån och vill undvika smslån är zmarta klockrent. Letar du efter större lån så har de ett väldigt högt tak.

Återbetalningsperioden är mellan 1 och 15 år. Här väljer du själv fritt. Om du kan leva med högre månadskostnader så välj en kortare period, men om du vill betala mindre per månad välj en längre period. Obs. ha i åtanke att även om du får en lägre månadskostnad så är totalkostnaden oftast högre vid längre låneperioder.

När det kommer till vad du skall låna pengar till finns följande alternativ:
Tandläkare
Studier
Skulder (KFM)
Sjukvård
Samlingslån
Resor/nöjen
Renovering/reparation
Körkort
Kontantinsats
Konsumtion
Investering
Investering i det egna företaget
Hus & hem
Bröllop
Bouppteckning
Bostad
Bodelning
Båt/bil/MC

Som sagt, välj den kategorin som bäst beskriver vad ni skulle använda lånet till. Därefter kommer ni till nästa formulär där det gäller att skriva in personnummer, mobilnummer, samt e-post.

I formuläret efter fyller ni i bostadsuppgifter, och därefter anställningsstatus och intäktsuppgifter sedan är ni klara. Allt i allt tar detta cirka 3-10 minuter. Det kommer endast tas 1 kreditupplysning på dig, alltså är det inget att oroa sig eftersom din ansökan går ut till cirka 20 banker.

Tänk även på att om ni är 2 stycken så är chansen att få lånet godkänt, samt att få en bättre ränta markant högre.

Bolån-delen är i skrivande stund inte helt färdigutvecklad hos Zmartas håll, men tjänsten kommer finnas inom kort.

Utöver alla sorters lån så kan ni även jämföra försäkringar, kreditkort, och sparkonton. Deras kundtjänst har öppet mellan 09.00-17.00 på vardagar (chatten), men du kan alltid lämna till telefonnummer så ringer de upp dig. Som sista punkt vill vi även poänger att alla Zmartas tjänster, råd och jämförelser är helt 100% kostnadsfria.

Zmarta omdöme
Betyg 4.4 av 5

Information om Zmarta

Zmarta Screenshot
Telefon:0771-47 48 49
Email:info@zmarta.se
Öppettider mån-fre(chatt):09.00-17.00
Öppettider helger(chatt):Stängt
Org.nr:556647-0737
Adress:Polisgatan 4, Ängelholm