Omdöme

Omdömets betyg:

Hemsida:

Ansökning:

Ränta:

Avgifter:

Kundtjänst:

Fördelar:
  • Seriösa och etablerade
  • Erbjudanden från fler banker
  • Endast 1 kreditupplysning (UC)
Nackdelar:
  • Svårare än andra låneförmedlare
  • Plottrig hemsida
  • Kundtjänst inte öppet på helgen
Utbud:
Privatlån Samlingslån Billån

MyLoan är ett av de mindre, men väletablerade och stabila låneförmedlarna. Företaget har funnits i snart 10 år och de har hjälp nästintill 200 000 svenskar med sina privatlån. Som för majoriteten av andra låneförmedlare och lånjämförelsetjänster tas det endast 1 kreditupplysning på er, men ni får erbjudanden från uppemot cirka 20 banker och långivare.

Tjänsten de erbjuder är helt kostnadsfri, och du tar aldrig några lån direkt från MyLoan då de endast hjälper till med ansökningsprocessen samt att presentera de olika erbjudanden du får från bankerna.

Så fungerar MyLoan

För några år sedan var den här sortens tjänster inte helt etablerade i Sverige, men på sistone har det växt markant. Numera vet de flesta hur en lånförmedlare arbetar och vad de kan tillföra. Men här kommer en kort summering:

Ni besöker MyLoan.se och via dem skickar ni in en ansökan, denna ansökan kommer MyLoan skicka ut till sina samarbets-banker. Dessa kommer utvärdera (ibland går det direkt och är automatiskt baserat på om man har några skulder / hur hög årsintäkt man har osv). Efter cirka 24 timmar kommer du ha fått erbjudanden från de banker som kan tänka sig låna ut pengar till dig.

Detta kommer ske via MyLoan, så det är inte direkt som att du kommer få 20 mail och 20 telefonsamtal från alla olika banker och sedan behöva håll koll på det. Nej, allting samlas hos MyLoan där du i lugn och ro kan gå igenom de olika bankernas erbjudanden och räntor.

Guide för att låna pengar med MyLoan

Så för att låna pengar hos MyLoan börjar du helt enkelt med att skriva in hur mycket du vill låna, mellan 10 000 kr till 400 000 kr, och sedan återbetalningstiden där du kan välja allt mellan 2 till 15 år. Sedan är det bara att trycka på “Jämför nu”-knappen så tas du till ett lånformulär.

Här skriver du in vanliga kontaktuppgifter och övrig information som t.ex. Personnummer, mobil, sysselsättning osv. Fyll i allting här och klicka på “Jämför bankernas räntor” så är själva ansökan i princip klar.

Nu gäller det bara att invänta bankernas svar. Du kommer få mail och sms-information under tidens gång, och när alla bankerna har besvarat din ansökan så kan du enkelt, via MyLoan, gå igenom villkoren, räntorna, och annat viktigt innan du avgör vilken långivare du vill bli kund hos.

Därefter, när du har valt långivare, kommer det skickas hem standard lånehandlingar och skuldbrev som du helt enkelt fyller i och returnerar till banken. När allt detta är klart kommer pengarna vara på kontot inom några arbetsdagar (cirka 2-3 st)

Summering av MyLoan

För att kunna få ett lån godkänd behöver du uppfylla följande kriteria:
– Minst 18 år gammal
– Er Månadsinkomst måste vara minst 10 000 kr
– Ni får inte ha några betalningsanmärkningar eller ha ett skuldsaldo hos kronofogden

MyLoan omdöme
Betyg 3.6 av 5

Information om MyLoan

MyLoan Screenshot
Telefon:08-51 000 050
Email:info@myloan.se
Öppettider mån-tors:08.00-17.00
Öppettider fredag:08.00-16.00
Öppettider helger:Stängt
Org.nr:556699-1179
Adress:Grev Turegatan 5, Stockholm